Skip to main content


Onze geschiedenis gaat nog een stuk verder terug.


 • 1965

  De fundering is gelegd door Mehmet Terkivatan senior, die in 1965 vanuit Turkije naar Nederland kwam als gastarbeider. Mehmet kreeg een baan bij Wilton Feijenoord, tegenwoordig Damen Shiprepair Rotterdam B.V., een scheepswerf in Schiedam die gespecialiseerd is in scheepsreparatie en nieuwbouw.
 • 1980

  Jarenlang werkte Mehmet voor de scheepsnieuwbouw en in de jaren ’80 heeft hij bijgedragen aan de bouw van twee onderzeeboten voor Taiwan.
 • 1991

  Nadat de afdeling werd opgeheven, startte Mehmet in 1991 met zijn zoon Memet junior, het bedrijf Constantin. Constantin detacheerde mensen voor het aannemen van werk. Memet is nog steeds de drijvende kracht achter het bedrijf.
 • 1996

  In 1996 veranderde Constantin noodgedwongen van koers. Wegens een wetswijziging konden opdrachtgevers alleen nog maar personeel via uitzendbureaus inhuren. Om mee te gaan met deze veranderingen wordt in januari 1996 Constantin omgedoopt tot Uitzendbureau Helincon B.V.

Over ons

Uitzendbureau Helicon concentreert zich al meer dan vijfentwintig jaar op het uitzenden van mensen in technische functies. Wij werken met nationale en internationale bedrijven in de offshore, petrochemie, constructiebouw (bruggenbouw), industrie, scheepsbouw (nieuwbouw en reparatie) en kranenbouw.


Geen onderscheid maar kwaliteit
Wij staan open voor iedereen, zonder enig onderscheid. Wij zitten in een kleurrijke branche en hebben een grote staat van dienst als het gaat om het vinden van duurzaam werk voor vakmensen.

Helincon heeft meer dan 100 mensen aan het werk verspreidt over vele projecten en bedrijven. Onze klanten zitten voornamelijk in de regio Rijnmond (Rotterdam, Schiedam, Europoort, Botlek, Rozenburg), Dordrecht, Gorinchem, Krimpen aan den IJssel en Zwijndrecht. Regelmatig hebben we ook vacatures in andere delen van Nederland, België of Luxemburg.

Persoonlijk betrokken bij klant
Om ons werk goed te kunnen doen, bespreken we de invulling van vacatures in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers. We geven aan wat mogelijk is, maar durven ook nee te zeggen als het een keer niet lukt.

Technische uitblinkers
Al onze medewerkers/kandidaten worden door ons zorgvuldig geselecteerd. Daardoor hebben we een bestand met betrouwbare en gemotiveerde mensen, die beseffen hoe belangrijk het is om afspraken na te komen en zorgvuldig te werk te gaan. Het merendeel van onze medewerkers werkt al meer dan tien jaar voor Helincon en is in vaste dienst.
“Huisman Equipment kiest voor samenwerking met Helincon bv omdat het een zeer betrouwbare partner is die gemaakte afspraken nakomt. Zij hebben vakmensen, volwassen personeel van verschillende disciplines , die flexibel inzetbaar zijn wanneer dit gewenst is.”
Leo de Vos, Manager Operations van Huisman Equipment B.V.
“Helincon is een fijn bedrijf. Zeer ervaren monteurs, en een betrouwbare partner voor direct personeel en de lang lopende projecten. Altijd vriendelijk en meedenkend met de klant. Topbedrijf.”
Richard Lans, Lead Engineer van Peinemann Port Services B.V.
“Helincon is een betrokken uitzendbureau die zijn afspraken na komt, beschikt over kwalitatief goede uitzendkrachten.”
Gert-Jan Smits, Hoofd Productie Staalbouw van HSM BV.